Sportslig beretning

Sportslig beretning fra sportschefen i Esbjerg IK.Efter nu at have været sportschef i Esbjerg IK i ca. 5 måneder er det igen tid til en sportslig beretning fra mig. Jeg vil berette om de vigtigste punkter i mit skriv.


Jeg er, uden tvivl, kommet på min rette hylde, og der har, de sidste 5 måneder, været nok at se til. Jeg er blevet budt velkommen af alle søde forældre, spillere og øvrige trænere/ledere samt andre frivillige i klubben – tak for det! Jeg er også blevet mødt af en dygtig og imødekommende bestyrelse og har, siden opstart, deltaget på alle bestyrelsesmøder eller i hvertfald den sportslige del/beretning af disse møder. Jeg er blevet bekendt med de mange cases som er on-going i klubben/hos bestyrelsen og det er mange, hvorfor agendaen til hvert møde tæller mindst 15 punkter som skal udarbejdes.Lidt om sæsonens forløb indtil nu… Efter en god sommertræning på holdene U9 - 1. div. startede is-sæsonen ud med et brag i uge 31, nemlig på Camp19, hvor vi havde besøg af Planet Hockey fra USA/Canada og hele deres team. Et kæmpe set-up som fungerede virkelig godt. Med sig havde de en masse dygtige ishockeyspillere, som under camp-ugen boede ved spillere/forældre fra klubben (hostfam.). Ugen forløb godt både på og udenfor isen, så det var en rigtig fin måde at kickstarte sæsonen på – så er vi gang!


I ugerne 32 og 33 havde vi så den egentlige sæsonstart af holdene. Allerede her kunne vi se at specielt de mindre hold og helt op til og med op til U13 ville komme til at rumme mange spillere. Det er en sand fornøjelse at se på, at isen er fyldt op på en holdtræning allerede i uge 32 og der skal ikke herske nogen tvivl om, at der de sidste år tilbage er gjort et kæmpe arbejde i fht. rekruttering af nye ishockeyspillere på nyb./U7 og U9,her til skal lyde et kæmpe tak til teamet bag!


Ligesom vi tæller mange spillere til og med U13, så ”er vi ikke for mange” spillere fra U15 og op. Vi mangler lidt på bredden på de ældre hold. Trupperne tæller heldigvis nogle meget dygtige og ihærdige spillere, som gør at vi, trods smal bredde på de ældre hold, både vinder og taber kampe. Som i mange andre klubber så låner vi fra holdet under og det fungerer heldigvis fint og der er god kommunikation og samarbejde trænerne mellem hinanden.


Desværre må vi også erkende at den manglende bredde på vores 1. div. hold resulterede i et udfald som ingen havde set skulle ske i Esbjerg IK – heller ikke jeg!


Der ligger et stort arbejde bagved i at bevare vores 1. div. hold, ikke mindst bevaring af spillere eller dialogen/konceptet med opstart af spillere som egentlig havde stillet skøjterne og havde sat sig for, at ishockeyen var historie for dem. Vi var mange i gang omkring dette arbejde, men i september måtte vi bare sande, at vi ikke ramte, i nærheden, af nok spillere og at vi som klub derfor måtte træffe den svære beslutning om at lukke 1. div. ned.


Inden beslutningen om lukning af 1. div. havde vi tjekket op på om der var plads og mulighed for at eftertilmelde et U20 hold og det lykkedes som forventet. Her skal lyde et stort tak til Danmarks Ishockey Union (DIU) samt ligeledes et stort tak til de øvrige klubber i U20 rækken for at byde os velkommen i rækken (der er en masse ekstra arbejde/koordinering forbundet med dette!).


Vores U20 hold rummer i dag en fin bredde af U17 og U20 spillere. Vi holder højt niveau på dette hold og det er en fornøjelse at arbejde med. På sigt er det selvsagt et mål at vi åbner op for 1. div. igen – arbejdet omkring det er i gang!


Der er en masse følger i fht. lukning af et 1. div. hold. Udover spillerne så mister trænerne og teamet omkring holdet også det de har arbejdet med i flere/mange år. Heldigvis fortsætter både trænere/ledere på andre pladser i klubben. Jeg vil dog gerne sige tak til lederne omkring holdet for indsatsen både på holdet samt den positive tilgang til at vi desværre måtte lukke holdet, lederteamet fortsætter på U20 holdet.


En stor tak for indsatsen på 1. div. skal også lyde til ass. træner Kennie Christensen. Kennie har fungeret godt på holdet og har de sidste 2 sæsoner virkelig fundet sig godt til rette i klubben efter hans ankomst fra Frederikshavn. 1000 tak til dig, Kennie!


Og så skal der også lyde et stort og brølende tak til en træner i Esbjerg Ishockey Klub, som har været trofast inventar i vores klub de sidste 8-10 sæsoner på morgenskolen + U15 – 1. div. Jesper ”Hænger” Brinch har været en af de mest stabile trænere vi har haft. Flere gode resultater er lykkedes for ham, det sidste vi nok husker mest var U17 DM guld for 2 år siden. ”Hænger” har selvsagt haft rigtig mange spillere igennem systemet. Heraf skal nævnes at en fin del af dem i dag er hel- eller delvis professionelle ishockeyspillere i ind-/udland. En fantastisk indsats af ”Hænger” – det kan ikke understreges nok fra klubbens side. Fra klubben skal der lyde et kæmpe brølende tak for mange års tro tjeneste til dig, ”Hænger”.


Gældende begge trænere så er de at finde på andre træner-poster i klubben, hvilket betyder meget for os (og dem…).


Følgerne af ændringen omkring 1. div. til U20 gør at vi i denne sæson kører med følgende træner-organisation på holdene U17 og U20:


U17 Cheftræner: Mathias Thinnesen Ass. trænere: Kennie Christensen (KC) og Esben Nielsen (KC: Kampansvarlig på 17.2 kampe).


U20 Cheftræner: Colin Vock Ass. trænere: Kennie Christensen og Esben Nielsen .


Evt. spørgsmål mv. rettes til undertegnede.


Med ønske om at vi får en fantastisk sæson i Esbjerg Ishockey klub.


Mvh. Esben Nielsen

Sportschef Esbjerg IK (en@esbjergik.dk)